De wijk in

VONKJE ALS ONTWIKKELAAR

Vonkje is mede ontwikkelaar van materialen en biedt je materialen  aan om er mee de wijk in te gaan. Voel je vrij om deze (gratis) materialen op te vragen. Ze zijn bedoeld om te gebruiken...

PRATEN OVER HET LEVEN AAN DE HAND VAN EEN PLACEMAT

Vonkje ontwikkelde deze werkvorm samen met ds. Margrietha Reinders voor 'Bakkie troost', activiteit van de succesvolle PKN pioniersplek 'Heilig Vuur West' (Amsterdam Oud-West). Vraag het materiaal (handleiding én tien placemats als pdf)  hier gratis aan.

GOED OP WEG - DE WAARDE VAN JE WERK ONDERZOEKEN


Goed op weg  is een training voor vrijwilligers in inloophuizen, is ontwikkeld door Vonkje en te vinden op de website van Netwerk Dak. Netwerk DAK bundelt ruim honderd organisaties van inloophuizen, buurtpastoraat en drugs- en straatpastoraat in Nederland en Belgie.  In deze training gaan vrijwilligers van inloophuizen zelf de waarde van hun werk onderzoeken. Wat precies maakt 'het kopje koffie' waardevol? Wat zijn de bloeifactoren in het dagelijkse werk? Hebben vrijwilligers hier eenmaal zicht op, dan zijn ze ook in staat om de waarde van 'het kopje koffie' te vergroten.

Vraag hier  (gratis) het materiaal aan van Goed op weg. Uiteraard kun je Vonkje ook vragen de workshops te leiden. 'Ongedwongen veel geleerd. Dromen worden concreet', aldus Monica Versluis, coördinator van 't Stoofje, huis van ontmoeten en inspiratie vanuit Franciscaanse spiritualiteit.

20161206_125429-3

 

 

 

 

 

OEFENEN IN LEVENSKUNST

Als kerk present zijn in de wijk met inspirerende workshops, die mensen helpen om vanuit hun verlangen te gaan leven. Vonkje is mede initiatiefnemer van Stichting Oefenen in Levenskunst.  De ontwikkelde workshops worden in de wijk aangeboden door diverse kerken, bijvoorbeeld in Houten (PKN), Oegtgeest (NGK), Leidsche Rijn (PKN), Doorn (PKN). Wil je meer weten? Bezoek de website van  Oefenen in levenskunst.

 

Reacties gesloten